02 јуни 2012 | Кафе пауза

Ескалибур – највисоката вештачка карпа за качување

Потеклото на нејзиното име е повеќе од очигледно. Наликува на меч, но со големина колку една 12-катница.
Датум: 02 јун 2012
, Автор:

Еко-уметност: портрети од вистинска трева

Британското дуо Хедер Акројд и Ден Харви само со обично семе, вода, светлина и фотографски негативи создава неверојатна уметност.
Датум: 02 јун 2012
, Автор:

Модерни латино музички стилови за танцување

Слушнете ги најновите латино музички стилови кои во последните неколку години ги освојуваат подиумите за танцување во целиот свет.

Историјата на бикините

Тринаесет години подоцна, откако на жените им било дозволено да се натпреваруваат на Олимписките игри, Карл Јанцен, во 1913 година го претставил првиот дводелен костим за капење, познат како бикини.
Датум: 02 јун 2012

Едноставни и освежителни летни коктели

Имате ли планови за вечерва? Што велите за несекојдневна коктел-забава со најблиските?