20 април 2012 | Кафе пауза

Овен и рак – пријателска комбинација

Овенот треба да го охрабрува ракот во реализацијата на неговите идеи, бидејќи тој е исто толку моќен лидер колку и овенот. Ракот пак, може да му помогне на овенот подобро да си ги организира финансиските трошоци.

10 работи кои ќе ви помогнат да останете среќни во 20-тите и 30-тите години од животот

Не постои универзална формула која може да ни помогне да бидеме среќни. Но...
Датум: 20 апр 2012
, Автор:

10 најдобри музики од научно-фантастични филмови на сите времиња

Музичките ноти кои треба да ја доловат волшебната вселена, леталата од иднината, натприродните сили и безброј...
Датум: 20 апр 2012
, Автор:

Најпознатите цитати од Ал Капоне

„Капитализмот е легитимен 'рекет' на владејачката класа.“
Датум: 20 апр 2012
, Автор:

Цветно декорирање во духот на пролетта

Разиграјте го просторот околу вас со шарени цветни налепници за ѕид кои сигурно ќе придонесат да се чувствувате поудобно и повесело.

Колку пари ни се доволни за да бидеме среќни?

Што мислите, дали во Македонија плата од 15.000 долари годишно е сосема доволно за да бидете среќни? Според слободна проценка станува збор за месечна плата од околу 54.000 денари.

Неверојатни артистички интерпретации на Марс

Мал дел од неверојатната колекција на фотографии која Винибос ја подготвил за претставување на планетата Марс...

4-годишна генијка станува најмладиот член на Менса

На 4-годишна возраст, Хајди Хенкинс има IQ од 159 - само еден поен под најголемите умови во областа на физиката, Алберт Ајнштајн и Стивен Хокинг.