17 април 2012 | Кафе пауза

Паркур во Македонија

Паркур (француски: parkour) е вештина на движењето чија цел е да се стигне од точка А до точка Б што е можно побрзо и покреативно поминувајќи ги сите препреки што стојат на патот.
Датум: 17 апр 2012
, Автор:

Места каде што некогаш владееле пиратите

Кои се местата каде што пиратите најчесто оперирале во минатото?

Кога почнав да се сакам себеси – Чарли Чаплин

Кога почнав да се сакам себеси, сфатив дека нема потреба да се плашиме од дискусии, конфликти и проблеми, бидејќи дури и ѕвездите понекогаш се судираат, но потоа создаваат нов свет. Денеска знам: тоа се нарекува ЖИВОТ.
Датум: 17 апр 2012
, Автор:

Буден (Awake)

ТВ серија за еден детектив, кој живее два паралелни животи, едниот со неговата сопруга, другиот со неговиот син...
Датум: 17 апр 2012
, Автор:

Со неквалитетен сон до зголемен број килограми

Дури и да не промените ништо во вашата исхрана и во навиките поврзани со вашата физичка активност, промените на метаболизмот можат да предизвикаат пораст на телесната тежина.

„Летечка чинија“ од Алфа Ромео

Несекојдневен модел на Алфа Ромео кој наликува на летечка чинија, конструиран според сличен модел од пред 60 години.

Исклучително креативен руски алманах

Погледнете што се случува кога учениците ќе ги земат работите во свои раце. :-)
Датум: 17 апр 2012
, Автор:

Кој е подобар: Париз или Њујорк?

Пред да се одлучите за каде би летнале, Париз или Њујорк, запознајте се со нивните разлики, па потоа проценете кој е подобар да се посети.
Датум: 17 апр 2012
, Автор: