12 февруари 2012 | Кафе пауза

Флуоресцентни океански бранови

Калифорниските плажи блеснаа во сино флуоресцентно светло. Верувајте, не се работи за никаков трик, туку за уште еден природен феномен, кој според биолозите, најверојатно се должи на големата црвена плима и на цутот на алгите.
Датум: 12 фев 2012
, Автор:

Љубовта е…

Многумина се обидувале да ја објаснат, дефинираат, но секогаш со некој дополнителен збор, реченица, оваа тема станува недообјаснета, недокажана. Или како што рекол Елин Пелин „сè што ќе се каже за љубовта, сè е вистина“.
Датум: 12 фев 2012
, Автор:

Како да направите чоколадна свеќа?

Прекрасен и многу едноставен начин да го исполните домот со вашиот омилен мирис…

Астрологијата и начинот на додворување

Ако верувате дека сè е запишано во ѕвездите, тогаш погледнете го астролошкиот приказ на хороскопските знаци и дознајте како се однесуваат кога се заљубени и кои методи на заведување ги применуваат.
Датум: 12 фев 2012
, Автор:

Фустани направени од географски карти

Прекрасната колекција на фустани направени од географски карти, веднаш ќе ве маѓепса и ќе ве поттикне барем на кратко да посакате да бидете на некое друго место од светот...