03 јануари 2012 | Кафе пауза

Ели Сааб – безвремена елеганција

Либанскиот дизајнер Ели Сааб веќе одамна е водечко име во високата мода на Блискиот Исток, каде што неговите романтични и украсени со кристали наметки, ги привлекле принцезите во неговото ателје во Бејрут...
Датум: 03 јан 2012
, Автор:

Спектакуларниот дочек на 2012 ширум светот

Спектакуларни огномети ги осветлија градовите ширум светот, во минутите додека луѓето ја испраќаа 2011 и го прославуваа доаѓањето на 2012 година. Еве дел од нивната атмосфера низ фотографии.

Мачиња ја истражуваат визбата на сопственикот

Две слатки мачиња „преговараат“ кое прво да тргне во истражувачка мисија во визбата на сопственикот. Едното од нив, одлучува да зачекори прво. Но, наместо логистика, второто маче-извидник го турнува по скалите.
Датум: 03 јан 2012
, Автор:

Моќта на насмевката

Смеењето прави да се чувствуваме подобро, но со насмевката им пренесуваме добро и на другите околу нас. Ова се најубавите мисли за моќта на насмевките, кои се надеваме дека ќе ве инспирираат почесто да ги носите на себе.
Датум: 03 јан 2012
, Автор: