24 декември 2011 | Кафе пауза

Љубомора – сигурен убиец на секоја врска!

Не можам да ги разберам оние партнери кои забегале до тој степен што си ги знаат пасвордите на Фејс, мејл, Твитер, пинови и заштитни кодови на телефоните, строго филтрирање на фејсбук-пријатели...
Датум: 24 дек 2011
, Автор:

Манипулирањето на соништата како во филмот „Почеток“ наскоро ќе стане реалност

Научници од универзитетот „Јеил“ веруваат дека сонот може да стане алатка за учење нови вештини.
Датум: 24 дек 2011
, Автор:

Планината Таранаки во Нов Зеланд

Таранаки е активен вулкан кој се наоѓа на северниот остров на Нов Зеланд и се карактеризира со циркуларен распоред на вегетацијата околу него и прецизно обликуван вулкански конус.

Лос Анџелес погледнат низ сијалица полна со вода

Колин Мика и Брендон Ведер од компанијата „All Cut Up Films“ се креаторите на ова уникатно видео, изработено во техниката „time-lapse“, кое го прикажува Лос Анџелес во текот на новогодишниот период.

Зимски пунч

Ова е оној пијалак кој ви ги топли душата и срцето во ладнава зима...