Поезија: Зрнца на љубовта

Мирисот на дожд измешан со мирисот на свеќи од ванила... Мирис на есен. Поосамена од обично. Не јас. Есента. Јас... Мене ми е добро. Го комбинирам старото со новото, минатото го сакам назад, барем на кратко.
Датум: 14 дек 2011
, Автор:

Стрелец и девица – пријателска комбинација

Стрелецот секогаш гледа широко на работите, а девицата се фокусира на најситните детали. Стрелецот е најчесто релаксиран, а девицата е вечно напната.
Датум: 14 дек 2011
, Автор:

Во едно далечно време (Once Upon a Time)

ТВ серија за проклетствата од минатото и за оние на кои им е пишано да ја променат иднината...
Датум: 14 дек 2011
, Автор:

10 предлози за совршен новогодишен подарок за жена

Погледнете неколку предлози со кои сигурно ќе измамите насмевка и задоволство на лицата на вашите најблиски, а вашиот гест ќе ги стопли за време на студените денови.
Датум: 14 дек 2011
, Автор:

Мајмун црта уметнички дела кои вредат 400 долари

Покетс Ворхол е мајмун кој слика апстрактни дела вредни стотици долари. Сликите ги изработува со неговата опашка, раце и нозе, а понекогаш користи дури и четка за сликање.
Датум: 14 дек 2011
, Автор:

Колоритна експлозија од мастило и вода

Марк Мосен за серијата „Aqueous Fluoreau“ зема неколку мастила и капнува од нив во сад со вода, кој го осветлува со трепкаво светло и потоа го фотографира набрзина добиениот уметнички резултат.