Стрелец и лав – пријателска комбинација

Стрелецот ја обожава великодушноста на лавот, а тој му се восхитува на веселиот дух кој го има стрелецот...

Дедо Мраз го регулира сообраќајот во ритамот на Мајкл Џексон

55-годишниот Рамиро Хинојас успева да ја намали нервозата кај возачите заглавени во сообраќајниот хаос.
Датум: 13 дек 2011
, Автор:

Колку знаете за исламската сакрална архитектура?

Исламската архитектура е најраспространета во Египет, Мала Азија, Палестина, Сирија, Месопотамија, Персија, Туркистан, Индија, Северна Африка, Шпанија. Временски го опфаќа периодот од 7 до 18 век.
Датум: 13 дек 2011
, Автор:

Работата од дома создава стрес и караници

Колку повеќе домашните проблеми и караници се мешаат со работните обврски, толку поголем е стресот врз лицето кое работи од дома.

Новогодишна елка за студенти

Што чекате, соберете ги книгите и почнете да украсувате. Учењето за оваа зимска сесија може да почека :).

Дивиот свет на Африка низ фотографии

Фотографот Ник Бренд, по потекло од Лондон, првпат имал прилика да се запознае со убавините и дивиот свет на Африка во далечната 1995 година, кога на овој континент снимал музички спот.