13 чадори поради кои ќе го засакате дождот

Чадорот е едно од оние нешта кои не сакаме да ги употребуваме многу. Сепак, кога ситуацијата наложува да носиме чадор поради лошите временски услови, сакале или не, мора да понесеме еден со нас.

5 причини зошто талентираните работници ги напуштаат работните места

Компаниите треба да си ги увидат грешките и да ја подобрат својата стратегија...

Топ 15 најубави замоци во светот

Иако дизајнирани и изградени за одбранбени цели, денес тие изгледаат како остаток од некоја бајка...

Впечатливи ѕидни портрети на улиците ширум светот

Мајлс Мекгрегор, познат како Ел Мек, е талентиран „уличен“ артист кој креира фрески на ѕидовите ширум светот.