Подобрете си го секој аспект од животот во следните 100 дена

Многумина мислат дека кога не им оди во животот, потребна им е драстична промена. Напротив, менувајќи мали нешта...
Датум: 08 авг 2011
, Автор:

Мајмунка и тигарче се однесуваат како мајка и бебе

Во текот на минатиот викенд, двегодишното шимпанзо Дуду е видено како му дава да пие млеко на шеесетдневното бебе-тигар Аорн во тајландската крокодилска фарма и зоолошка градина Самут Пракан.

Како изгледа зрно песок, кога ќе се зголеми за 250 пати?

Погледнати низ микроскоп, зрната песок имаат фантастична, колоритна структура и потсетуваат на делови од кристали...

Кафе-позадина за вашиот десктоп #43

Станувате од спиење, а кафето веќе ве чека сварено на работната маса во кујната. Очните капаци полека се борат да го избистрат погледот, миризбата благо допира до вашиот нос.
Датум: 08 авг 2011
, Автор: