02 август 2011 | Кафе пауза

Поминувајќи ја границата на проширената реалност

Зошто гужвите и нетрпението во сообраќајот да не се заменат со едно ново искуство и да го направат патот од една до друга дестинација интерактивен, богат со информации, надвор од границите на реалноста каква што ја познаваме?!
Датум: 02 авг 2011
, Автор:

Што сè имаме научено од филмовите

Колку и да изгледаат реално и вистинито, многу работи во филмовите всушност се смешни доколку малку помислиме на нив, но скоро секогаш ги прифаќаме како такви. Ова се само мал дел од нив.

Нефилтрирана женска убавина

Гледајќи ги фотографиите на лосанџелешкиот моден фотограф и уметник Мајкл Шмит, очигледно е дека тој преферира неговите сцени да изгледаат што е можно поприродно...