16 јуни 2011 | Кафе пауза

Балерината

Во бел фустан, кој и ја оцртуваше контурата, грациозно танцуваше на „Лебедово Езеро“. Газеше по темниот под, како чиниш, по облаци. Сè се затемни. Само едно мало светло остана да ја придружува на сцената.
Датум: 16 јун 2011
, Автор:

10 факти за смеењето

Смеење... од самиот збор веќе малку ви заигруваат врвовите на усните, нели? Се смееме уште од самото раѓање и, верувале или не, тоа е една од најважните работи што ја правиме во текот на животот.
Датум: 16 јун 2011
, Автор:

Велосипедистот Дени Мекаскил го „растури“ Кејптаун

За него, градот претставува едно огромно спортско игралиште, каде тој со леснотија изведува екстремни потези.
Датум: 16 јун 2011
, Автор:

Егзотични ламби направени од тиква

Сувата тиква е плод кој може да се користи за разни декоративни и практични примени. Чемек е уметник од Полска, кој се занимава со трансформирање на обичните суви тикви во прекрасни егзотични столни и ѕидни ламби.
Датум: 16 јун 2011
, Автор: