Бик и девица – љубовна комбинација

Поради претпазливата природа на девицата, на оваа љубовна врска најверојатно ќе ù треба повеќе време за да се развие, но кога еднаш ќе се стабилизира, таа ќе фати добар правец, како една парна локомотива во движење...

Индиско макијато

Ист вкус, различна подготовка во индиски стил...

Во подобар свет (In A Better World)

Филм за неправдите и за насилството кои не пресретнуваат без разлика дали сме деца или возрасни луѓе и кој е вистинскиот однос кон нив...

Игра на неделата: Паркирање

Во оваа интересна игра вашата задача е да го паркирате возилото во обележаното паркинг место. За движење ги употребувате само стрелките и на секое ниво имате три шанси да го поминете.

Како да направите волшебен лустер од тетрапак кутии?

Малезискиот дизајнер Ед Чу решил да направи лустери од искористени тетрапак кутии од млеко т.н. „TetraBox lamp“, кои во спротивно би завршиле во депонија. Тие изгледаат луксузно и елегантно.