17 февруари 2011 | Кафе пауза

Зошто врне?

Ако очекувавте објаснување за оваа природна појава, подобро ѕирнете во учебниците по географија или информирајте се на интернет. Овој пат, причината е објаснета на сладок, но сепак тажен начин.
Датум: 17 фев 2011
, Автор:

Победете го гладот помеѓу оброците

Пробајте да се придржувате до овие совети, кои можат да ви помогнат да го победите гладот и да останете задоволни помеѓу оброците.

Најбушавите кучиња во светот

Бирдед коли, Ирски шпаниел, Полски овчар и Шнауцер се само дел од расите на најбушавите кучиња.

Поезија: Парче чоколаден сон

Парче сон ти подарувам. Парче од мојот сон, како парче чоколадна торта. Не ти се верува? Се радуваш и се сомневаш. Премногу шлаг? Таква сум. Морам да ја доукрасам суштината да не ја разголам премногу вистината.
Датум: 17 фев 2011
, Автор:

Боите на природата во макрофотографија

Оваа прекрасна и инспиративна колекција од макрофотографии е направена од страна на самоукиот фотограф Јоаким Краемер кој има само 19 години, а живее во Норвешка.