Водолија и близнаци – љубовна комбинација

Водолија и близнаци во љубовна комбинација можат навистина да уживаат во нивната волшебна и инспиративна психичка конекција.

Зимска коска (Winter’s bone)

Филм за точката бело во море на црнило, за малите животни победи, за женската борба да се зачува она што може...

Градот на духови во Кина

Ордос, наречен и Дубаи на Северна Кина, е град опсипан со богатство, со одлична инфраструктура и е лоциран во близина на наоѓалишта со природни ресурси. Но урбаниот град Ордос, е претежно напуштен во последните 5 години.

Уметничко пукање со пушка

Волтон Крил е американски уметник кој употребува пушка со калибар од 22 милиметри, која му е подарок од неговиот татко, за создавање сложени уметнички шаблони врз обоени алуминиумски плочи.