Јарец и водолија – љубовна комбинација

На површината, може да изгледаат како тотално спротивни луѓе, но штом се „шмекнат“ еден со друг, се формира нераскинлива врска.
Датум: 18 јан 2011
, Автор:

Мон Сен Мишел – град среде море

„Ремек дело на природата, што стои помеѓу земјата и небото, меѓу континент и океан, каде што плимата и осеката се менуваат толку брзо како галопирачки коњ.”
Датум: 18 јан 2011
, Автор:

Планетата Земја одозгора – поглед од ISS

Низ човековата историја, само неколкумина среќници имале можност да ја видат планетата Земја на оддалеченост од многу километри во вселената.
Датум: 18 јан 2011
, Автор: