28 октомври 2010 | Кафе пауза

Роботот HRP-4C кој има убав вокал, научи и да танцува

Делејќи ја сцената со 4 девојчиња, човеколикиот женски робот, висок 155 cm ги покажа своите таленти на натпреварот за дигитални изложби во Токио.
Датум: 28 окт 2010
, Автор:

Некогаш озлогласени затвори – денес туристички атракции

Можеби најпознатиот затвор во светот, Алкатраз, е првиот во САД кој имал максимално обезбедување и кој не нудел никакви привилегии за затворениците. Сместен на карпест остров и опкружен со многу ладна вода...
Датум: 28 окт 2010
, Автор:

Справете се со вашиот неправеден шеф

Истражувањата покажуваат дека постои причинско-последична релација помеѓу стресот од работата и психолошките пореметувања и болести, вклучително депресија, кардиоваскуларни заболувања...
Датум: 28 окт 2010
, Автор:

Хотел во кој би се сложиле да живеете

Во хотелот „W“, лоциран во центарот на градот Атланта, секој би сакал да отседне барем неколку дена, а причините се очигледни: уметност, забава, култура и ноќен живот. Па кој би сакал да го пропушти ова?
Датум: 28 окт 2010
, Автор:

Lavazza календар за 2011 година

Погледнете го Lavazza календарот за 2011 година, ироничен и нереален, страствен и љубовен.