30 септември 2010 | Кафе пауза

Планирајте ги состаноците со помош на онлајн апликации

Еве неколку онлајн апликации, кои ќе ви ја олеснат работата при договарањето, а ќе ви скратат на телефонски разговори и долги скајп дискусии.
Датум: 30 сеп 2010
, Автор:

Највисоките луди железници во светот

Првата луда железница (rollercoaster) е направена во далечната 1885 година. Од тогаш до денеска нивната еволуцијата е во постојан раст.
Датум: 30 сеп 2010
, Автор:

Што сакаат машките?

Едно истражување покажало дека машките често не го признаваат она што навистина го посакуваат, па затоа истражувачите побарале второ мислење од нивата понежна страна.
Датум: 30 сеп 2010
, Автор:

Совети за поттикнување на креативноста

Чувствувате како вашата креативност опаѓа? Не се грижете. Тоа ни се случува на сите нас понекогаш.

„Тела на урбани места“ во Њујорк

Кореографот Вили Дорнер реализирал една интересна и несекојдневна идеја. Заедно со својата група актери, тој извел театарска претстава на улиците на Њујорк...
Датум: 30 сеп 2010
, Автор: