Тортиља сендвичи

Лесен ручек, кој секој може да го приготви и да ужива…Тортиља сендвичиПотребни состојки:

  • 8 готови ториљи
  • 500 г пилешко бело месо
  • 200 г излупени домати
  • 400 г кашкавал
  • 3 лажици масло за готвење
  • едно снопче млад кромид
  • 1 лажица исечкан магдонос
  • 1 прстофат лук в прав
  • оригано, босилек, мешан зачин

Начин на подготовка:

1. Пилешкото месо исечкајте го на тенки ленти, младиот кромид на крукчиња, доматите на коцкички, а кашкавалот изрендајте го покрупно.
2. На малку масло за готвење, пропржете го пилешкото месо, а потоа додадете ги доматите, ориганото, босилекот, лукот во прав и мешаниот зачин. Сите состојки заедно кратко пропржете ги.
3. Откако ќе ја тргнете тавата од рингла, во неа додадете го младиот кромид и убаво измешајте.
4. Земете една тортиља, наредете ја со кашкавал и полијте ја со филето од бело месо. Преку филето повторно наредете кашкавал и преклопете ја со уште една тортиља. Подготвениот сендвич, благо притиснете го со дланките одозгора. На ист начин пригответе ги сите тортиљи.
5. Земете тефлонско тавче, загрејте го и на него печете ги тортиља сендвичите од обете страни за кашкавалот убаво да се стопи. Внимавајте да не ги загорите.
6. Сендвичите оставете ги да се оладат и послужете ги исечкани на триаголници.


Бидете секогаш во тек со новите содржини на Кафе пауза. Следете нè на Твитер или пак станете фанови на нашата страница на Фејсбук.

За авторот
Дипломиран новинар со широк спектар на интереси. Љубител на ТВ серии, фудбал и Цедевита. Статистичар по природа и страстен фан на Јувентус и Роџер Федерер.

Поврзани содржини

Остави коментар