Мед и сода бикарбона: Зошто жените полудеа за овој рецепт?

Полека се приближува времето кога секоја жена почнува да добива напади на паника – доаѓа лето, а на бутините и задникот одлично се гледаат последиците од уживањето во зимската храна и физичката неактивност, во форма на целулит. Ако и вие се пронајдовте во овој опис, тогаш не сте единствени. Дали знаевте дека дури 80% од жените имаат проблем со целулитот, вклучувајќи ги и познатите ѕвезди?

Мед и сода бикарбона: Зошто жените полудеа за овој рецепт?

Иако на пазарот постојат огромен број производи за борба со целулитот, според дерматолозите, има еден природен лек што е поефикасен од сè што можете да купите. Станува збор за смеса од две состојки што сите ги имаме во нашиот дом – сода бикарбона и мед!

Едноставно измешајте една лажица сода бикарбона со една лажица мед, додајте малку вода и ставете ги на оган да зовријат. Откако ќе почне да врие, варете ја смесата 2 до 3 минути, па оставете ја на кратко да се олади (не целосно) и додека е уште млака, масирајте го со неа оној дел од телото каде што имате целулит. Масирајте околу 3 минути, а потоа измијте се со топла вода. На проблематичните делови нанесете чист мед, па масирајте уште 4 до 7 минути.

Според експертите, како и жените што веќе го пробале овој рецепт, тоа е најдобриот начин да се ослободите од целулитот и дупките на кожата што прават таа да изгледа рапаво. Масажата со мед ќе ја подобри циркулацијата на крвта, ќе ги намали наслагите со целулит, без притоа да внесувате хемикалии и токсини во вашето тело.

Совет: Не смеете да претерувате со употребата на оваа смеса, особено не со силно притискање за време на масажата бидејќи можете да си ги испукате капиларите.

Дознајте и како со кофеин да се изборите против целулитот!

За авторот
Дипломиран психолог кој обожава да пишува. Отсекогаш многу ја интересирала астрономијата и физиката, а животно мото ѝ е дека не смее да помине ни еден ден без танцување. Автор на книгата „На работ од времето“, првиот дел од трилогијата „Наследството на Вероника“.

Поврзани содржини

Остави коментар