Забавни илустрирани факти

Автор: Весна Јовановска

Многупати се покажало дека кога ќе се искомбинираат знаењето и забавата, се добива одличен резултат. Информациите полесно се паметат кога ни се интересни и прикажани на интересен начин. Доказ за тоа се овие ултраинтересни илустрирани факти за разни нешта, зад кои стои дизајнерското студио Young од Велика Британија.

Забавни илустрирани факти

Полицајците во Индија добиваат повисока плата ако пуштат мустаќи.

Забавни илустрирани факти

Автомобилот „Буба“ е идеја на Хитлер.

Забавни илустрирани факти

Една риба Blowfish содржи отров кој може да убие 30 луѓе.

Забавни илустрирани факти

Ако го затворите носот додека јадете ментол, нема да го осетите неговиот вкус.

Забавни илустрирани факти

Прстените околу Сатурн се направени од мраз.

Забавни илустрирани факти

Поларните мечки имаат црна кожа.

Забавни илустрирани факти

На секои 40 секунди се случува по едно самоубиство.

Забавни илустрирани факти

Машките ајкули немаат пениси.

Забавни илустрирани факти

Кога ‘рчите не сонувате.

Забавни илустрирани факти

Китовите-убијци се делфини.

За авторот
Читај на раат!

Поврзани содржини

Остави коментар