Темен жабоуст: Најслатката птица во светот која неверојатно многу наликува на був

Темниот жабоуст, кој може да се најде во Австралија, има огромна и широка уста поради која е препознатлив (иако постојано погрешно се доживуваат како бувови). Нивните усти прават да изгледаат како бушави мали пиленца во текот на целиот нивен живот. Но, тие не само што се неверојатно слатки, туку исто така им се и многу корисни на жителите во Австралија бидејќи обожаваат да јадат комарци, муви, молци, бубачки, црви и други видови штетници. Верувале или не, во нивната уста може да собере дури и жаба! Погледнете ги…

(0) Темен жабоуст: Најслатката птица во светот која неверојатно многу наликува на був


За авторот
Дипломиран психолог кој обожава да пишува. Отсекогаш многу ја интересирала астрономијата и физиката, а животно мото ѝ е дека не смее да помине ни еден ден без танцување. Автор на книгата „На работ од времето“, првиот дел од трилогијата „Наследството на Вероника“.

Поврзани содржини

Остави коментар