Дали знаете зошто вашето куче е посреќно од вас?

Британскиот филозоф Бернард Вилијамс еднаш рекол: „Не постои подобар психијатар на светот од кутре што го лиже вашето лице.“ И ако размислите подобро, тоа е навистина така. Кучињата се нашите најдобри пријатели што секогаш ќе бидат тука за нас, без разлика на сè. Имајќи го тоа на ум, погледнете ги следниве животни мантри според кои тие живеат и обидете се да ги примените и во вашето секојдневие. Брзо ќе забележите огромни промени во вашата среќа!

Живејте во сегашниот момент

(1) Дали знаете зошто вашето куче е посреќно од вас?

Ценете ги и најмалите нешта во животот

(2) Дали знаете зошто вашето куче е посреќно од вас?

Секојдневно радувајте се

(3) Дали знаете зошто вашето куче е посреќно од вас?

Не заборавајте да се одморите

(4) Дали знаете зошто вашето куче е посреќно од вас?

Поминувајте повеќе време на отворено

(5) Дали знаете зошто вашето куче е посреќно од вас?

Одвреме-навреме, дозволете си да уживате во омилената закуска

(6) Дали знаете зошто вашето куче е посреќно од вас?

Не се плашете да изгледате будалесто и забавно

(7) Дали знаете зошто вашето куче е посреќно од вас?

Не грижете се за тоа што другите го мислат за вас

(8) Дали знаете зошто вашето куче е посреќно од вас?

Не судете личност за која не знаете ништо

(10) Дали знаете зошто вашето куче е посреќно од вас?

Бидете благодарни

(11) Дали знаете зошто вашето куче е посреќно од вас?

Никогаш не ги предавајте оние што ве сакаат

(12) Дали знаете зошто вашето куче е посреќно од вас?

Не се плашете да ја покажете својата љубов

(13) Дали знаете зошто вашето куче е посреќно од вас?

Ослободете се од старите замерки и научете да опростувате

(14) Дали знаете зошто вашето куче е посреќно од вас?

Запомнете дека е многу важно да се биде во нечија близина

(15) Дали знаете зошто вашето куче е посреќно од вас?

За авторот
Дипломиран психолог кој обожава да пишува. Отсекогаш многу ја интересирала астрономијата и физиката, а животно мото ѝ е дека не смее да помине ни еден ден без танцување. Автор на книгата „На работ од времето“, првиот дел од трилогијата „Наследството на Вероника“.

Поврзани содржини

Остави коментар