Дали ќе успеете да ја решите оваа исклучително тешка загатка?

Погледнете ги добро броевите на оваа слика и добро размислете, која бројка припаѓа на местото на прашалникот? Доколку успеете да ја решите оваа загатка, пишете ни во коментарите и објаснете ни како сте дошле до тој заклучок. Со среќа!

Дали ќе успеете да ја решите оваа исклучително тешка загатка?


За авторот
Дипломиран психолог кој обожава да пишува. Отсекогаш многу ја интересирала астрономијата и физиката, а животно мото ѝ е дека не смее да помине ни еден ден без танцување. Автор на книгата „На работ од времето“, првиот дел од трилогијата „Наследството на Вероника“.

Поврзани содржини

 1. Валерија Reply

  Јас мислам дека ако третото кругче од првиот ред и второто од вториот ако би ги немало решението би било вака: Ако бројот два од горниот дел лево се собере со бројот осум кој ќе стое на местото на прашалникот ќе се добие десет и се одземе со бројот два од горниот дел десно ќе се добие осум

 2. goran Reply

  11, objasnenie samo preku kafe so avtorot :)

 3. juki Reply

  no gi ima tie dve krugcinja, site cetiri jasno e kako se dobieni

 4. klementina Reply

  -14

 5. klementina Reply

  долниот круг лево минус долниот круг десно, односно:
  14-12=2
  4-2=2
  18-10=8
  8-22=-14

 6. Ana Reply

  Jas mislam deka e 6

 7. x Reply

  slabo devojcinjava so matematikata..

 8. EvripidWakanda Reply

  Вака до ова дојдов така што секој број го одземав собирав со другите 3 што значи треба да е 4 епа еве мал пример зошто:
  18-4=14
  18+4=22
  22-8=14
  тоа е за едно од нив а еве како дојдов до резултатот на крукчето ?:
  8-2+2=4
  2+2+4=8
  8+4=12
  12-2+2=8
  :) pozz od wakandata

 9. caci Reply

  8

Остави коментар