12 големи филмски грешки кои тешко се забележуваат

Некои филмски грешки се премногу очигледно што речиси е невозможно да не ги забележите, но други пак, иако се големи, бараат детално внимание за да се воочат. Погледнете ги овие 12 филмски сцени каде што сигурно не сте очекувале да видите некои неправилности, но, тие сепак постојат.

1. Американска пита (American Pie)

12 филмски грешки кои тешко е да ги забележите

Чашата се менува од сина боја во безбојна.

2. Лудиот Макс: Пат на бесот (Mad Max: Fury Road)

12 филмски грешки кои тешко е да ги забележите

Оружјата постојано се менуваат. Изгледа дека режисерот не можел да се одлучи што изгледа поспектакуларно на екранот.

3. Дедпул (Deadpool)

12 филмски грешки кои тешко е да ги забележите

Само споредете што Дедпул пишува на неговиот цртеж, а што всушност гледачите гледаат кога започнува филмот.

4. Војна на ѕвездите: Силата се буди (Star Wars: Episode VII – The Force Awakens)

12 филмски грешки кои тешко е да ги забележите

Одвреме-навреме облеката на главната хероина се менува.

5. Господин и госпоѓа Смит (Mr. and Mrs. Smith)

12 филмски грешки кои тешко е да ги забележите

Од некоја причина, режисерите честопати одбираат да ги менуваат возилата од една сцена во друга. Овој филм не е исклучок од тоа. Обрнете внимание на потпирачите за глава во овој автомобил: Тие се менуваат како со некоја магија.

6. Сам дома (Home Alone)

12 филмски грешки кои тешко е да ги забележите

Очигледно Кевин може да трча и да ги променува своите панталони во исто време.

Погледнете уште неколку грешки кои може да ве изненадат дека се присутни во вашите омилени филмови, на наредната страница

За авторот
Економист во изградба, а страстен обожавател на пишаниот збор уште откако знае за себе. Смета дека животот без домашно милениче не изгледа комплетен, а кафето со многу шеќер го смета за едно најубавите утрински задоволства.

Поврзани содржини

Остави коментар