Колку сетила има човекот? 3 дополнителни сетила за кои веројатно не сте чуле досега

Вистината е дека постојат уште 3 дополнителни сетила кои не се толку очигледни, но сепак се од огромно значење за снаоѓање во животот.

Знаете ли за што е одговорен секој дел од мозокот?

Сепак, човечкиот мозок бара уште многу истражувања.

Зближете се со вашата мачка со помош на оваа неверојатна четка!

Ова со сигурност ќе ви стане вашата наредна омилена активност.

20 знаци дека сте напредна личност: Последниот е врв на сите достигнувања

Постои голема разлика меѓу напредните и свесни луѓе и оние кои имаат помалку развиена свест, како за себеси, така и за околината.

Ако имате една од овие зависности, време e да направите ментална пауза

Луѓето се несовршени. Без оглед какви способности и моќи му се дадени на човекот, секогаш постои дел во неговата природа, кој ќе стане зависен од некој или од нешто.

Мудроста на крал Соломон: Човекот засекогаш умира од внатре кога ќе изгуби една важна работа

Извадок од книгата „Соломон говори“ во кој се зборува за љубовта како суштина на животот.

Како патувањето влијае на човечкиот мозок?

Според експертите, најдобриот начин да се справите со лошото расположение е да го исклучите вашиот мозок.

25 изненадувачки психолошки факти кои ќе ви помогнат подобро да ги разберете луѓето

Нема ништо попривлечно од тоа да се разбере причината за начинот на кој се однесуваме, ги третираме другите и се изразуваме себеси.

20 неверојатни научни факти за човечкото тело кои сигурно не сте ги знаеле досега

Не постојат само 4 различни крвни групи, како што сите ние мислиме, туку 29!

12 архитектонски дела кои ја почитуваат природата

Дрвата, шумите и природните пејзажи неодговорно се отстрануваат од лицето на земјата, за да се направи простор за нови фабрики, домови, бизнис центри и патишта.
Датум: 30 јан 2016

17 неверојатни и необични факти за вашето тело кои можеби досега не сте ги чуле

Дали сте знаеле дека делиме 50% од својата ДНК со едно популарно овошје или пак, дека во нашиот папок се наоѓа цела вселена?