5 начини секојдневно да се чувствувате посреќно

Верувале или не, постојат луѓе што ја проучувале среќата.

4 чекори што ќе ви помогнат да управувате со вашиот емоционален живот

Никогаш не ќе можете целосно да ги отстраните вашите емоции.

10 совети кои ќе ви помогнат да ја усовршите употребата на обратната психологија

Сѐ што треба да кажете е спротивното од она што го посакувате. Звучи примамливо, нели?

Д-р Вејн Дајер: Една од оние мудрости кои го менуваат животот

Еден од најпознатите автори, животниот водич и психолог, д-р Вејн Дајер, споделува една кратка, но многу ефективна приказна која во себе носи мудрост што може да го смени начинот на кој гледаме на себе и на својот живот.

Зошто чувствуваме мачнина кога читаме додека се возиме?

Се случува следното: Мозокот добива измешани сигнали. А единственото нешто што може да предизвика такво сетилно несогласување е невротоксин или отров.

2 магични збора кои ќе ја спречат секоја караница

Постои една едноставна вежба која ќе ја олади и најжестоката караница.

Психолозите објаснуваат: Зошто високо интелигентните луѓе имаат помалку пријатели?

Научниците решиле да си го постават следново прашање: Дали навистина ни е потребна комуникација за да се чувствуваме среќни и задоволни со нашите животи?

Психолошки тест: Откријте како вашата потсвест влијае на вашата иднина

Доколку сакате да знаете кои тајни се кријат во вашата иднина и како вашата потсвест влијае на неа, решете го овој едноставен психолошки тест...

Вие ќе бидете многу посреќни кога ќе престанете да ги осудувате другите

Кога другите не ги исполнуваат нашите очекувања, тоа не значи дека треба да ги осудуваме.

Психолозите ги одредуваат 3-те елементи кои ја детерминираат нашата среќа

Модерната култура е исполнета со светликави, но плитки ветувања за среќа и сатисфакција.

Прогонувањето на поранешниот партнер на социјалните мрежи влијае на вашето ментално здравје

Сѐ започнува како обична љубопитна проверка. Се прашувате што прават и дали се среќни.

Психолозите откриваат: Зошто го проверуваме телефонот на нашите партнери?

Психолозите тврдат дека љубомората, без оглед на тоа во која форма се манифестира, има една единствена цел: Да ја заштити и одбрани врската од луѓето кои можеби сакаат да го украдат нашиот партнер.