Основно правило на универзумот: Давај за да добиеш!

Природата постоја ни дава, но ние не сме научиле да возвратиме, туку само земаме и не знаеме како да даваме.

Приказна која ќе ве научи дека поблагословен е оној кој дава отколку оној кој добива

Нема поголемо задоволство од сознанието дека сме извлекле насмевка на нечие лице.

Луѓето со интегритет се подобри луѓе. Еве како!

Да се има интегритет значи да се прави она што е правилно и хумано дури и тогаш кога можете да смислите милион изговори да не го направите тоа.

Оваа неверојатна мачка е медицинска сестра во ветеринарен центар

Откако ветеринарите го спасиле од сигурна смрт, ова маче се обидува да ја возврати услугата.

Спој на различностите: Како да функционираме во работна средина во која сите сме различни?

Зошто е тешко да се разбереме со нашите колеги, менаџери, партнери, пријатели, родители, комшии, сограѓани и соселани?!
Датум: 18 фев 2015
, Автор:

Како можете да им помогнете на бездомниците и сиромашните во Македонија?

Ако имате желба да им помогнете, ова се вашите опции.

Што ВИЕ можете да направите денес за да го направите светот подобро место за живеење?

Сите вие поседувате способност да влијаете за позитивни промени така што ќе поставите добар пример и ќе ги инспирирате другите.

По што се разликуваат совесните и учтиви луѓе?

Совесноста спрема другите луѓе претставува највисока форма на љубезност и емпатија. Тоа е културно однесување, каде се грижите за доброто на останатите, без да очекувате нешто за возврат.

Животни лекции кои можете да ги научите од кучињата

Кучињата не се само што можат да бидат наши пријатели, туку можат да бидат и наши учители. Во ова видео од две минути, кучињата ќе ни презентираат многу важни животни лекции.

Погрешниот начин на помагање

Дали на вистинскиот начин им помагате на вашите најблиски?

Доброто со добро се враќа

Кога последен пат помогнавте на некој изнемоштен старец да ја премине улицата? И понудивте ли помош на бабичката која едвај ги носеше торбите или можеби го поделивте вашиот сендвич со бездомникот...
Датум: 25 дек 2011
, Автор: