Интересен спој на литературата и астрологијата: Поема за секој хороскопски знак

Неочекувана комбинација што ќе ги разбуди естетиката и поетичноста во вас.

Моќни поеми кои ќе го излечат вашето скршено срце

Прозата е тука за умот, а поезијата за срцето.

3-те најстари литературни дела во светот

Сте се запрашале ли некогаш кои пишани творби го претставуваат почетокот на светската литература?

Цитати за животот и љубовта од незаменливата Шарлот Бронте

Првата жена во историјата која се осмелила својот интимен свет и размислувања да ги преточи во зборови.

Мудрите зборови на Чехов: 10 мисли од најголемиот руски литерат

„Стотини милји празна, еднолична, изгорена степа не може да предизвика толку длабока депресија како еден досаден човек кој седи, зборува и не се знае кога ќе си замине.“

Стари книги трансформирани во хартиени чаши и чинии

Еден мил и убав тестамент за литературата.

Најголемите модни икони во литературните дела

5-те најзначајни модни икони од книжевниот свет во чија инспирација се пронаоѓа секоја современа жена.

Брилијантни и цинични цитати од Чарлс Буковски

Прочитајте неколку цитати од овој неверојатен човек, култен херој и еден од најинтелигентните и најдуховитите писатели, кој ни го доближи животот во сите негови облици.
Датум: 06 јан 2016

Фотографии кои покажуваат дека кафето и книгата се најдобра комбинација

Сите љубители на доброто кафе и уште подобрата литература, уживајте!
Датум: 17 окт 2014
, Автор:

За што служи литературата?

Зошто толку многу сакаме да читаме додека околу нас се случуваат еден куп важни работи?

Успешни женски автори чии дела вреди да се прочитаат

Доколку размислувате што да читате, земете ги предвид следните добитнички на награди за литература и нивните книжевни дела.
12