Неверојатно научно откритие: Болката е заразна

Група научници истражувале дали болката може да се пренесе и откриле дека кај глувците токму тоа се случува.

Главната разлика меѓу богатите и сиромашните луѓе лежи во тоа како го поминуваат слободното време

Главната разлика меѓу богатите и сиромашните луѓе лежи во тоа како го поминуваат слободното време

Дознајте кои парчиња облека мажите сакаат да ги гледаат на жените, а кои не можат да ги поднесат

Природно е тоа што нивната визија за тоа како би требало да се облекуваат жените потполно се разликува од визијата на припадничките на понежниот пол.

Науката открива: Како нашето тело знае дека сме го запознале „вистинскиот“?

Според едно неодамнешно истражување објавено во списанието „Nature“, сѐ зависи од нашиот генетски код.

Убедливо најдобар: Дознајте кој комплимент најмногу им годи на жените

Лесно може да ги придобиете нивните симпатии доколку знаете да ги одберете вистинските зборови.

Психолошки тест кој може да ви открие дали сте психопати

Кога ќе се спомене зборот „психопат“ многумина веднаш го поврзуваат со Ханибал Лектор, ликот од познатиот филм „Кога јагнињата ќе стивнат“.

Научно докажано: Вашата менструација открива колку долго би можеле да живеете

Јасно е дека здравите навики и здравата менструација значат долг и здрав живот.

Науката открива: Мажите кои се женат со интелигентни жени живеат подолго

Дали интелигенцијата е една од најпосакуваните карактерни особини? Според најновите истражувања, би требало да биде.

Научно докажано: Девојките кои имаат „напорни“ мајки постигнуваат поголем успех во животот

Откриено е дека девојките со понапорни мајки стануваат поуспешни од девојките чии мајки не ги форсираат толку да учат и работат.

Науката ни покажува кога и зошто исчезнува страста

Како е можно нешто толку интензивно да избледи за толку краток рок?