Извонредниот одговор на Стенли Кјубрик на прашањето: „Вреди ли да се живее?“

Прочитајте го неговиот одговор што ќе ви помогне да ја согледате светлата страна на работите и ќе ви овозможи излез од егзистенцијалната криза...

10 работи кои ќе ги разберат само девојките кои сѐ уште закрепнуваат од скршено срце

Кога една личност се наоѓа во тешки моменти, најчесто таа го доживува светот на поинаков начин.

Овие реченици совршено ја доловуваат суштината на секоја жена

Кога ќе се помешаат љубовта и виното, мудроста и рецептите, разделбата и фустаните, ќе се добие суштината на секоја жена!

33 работи кои секоја жена треба да ги направи барем еднаш во својот живот

За да ја скршите монотонијата, излезете од секојдневната рутина и внесете доза ведрина во вашиот живот.

14 луѓе откриваат зошто не би можеле да си го замислат животот без куче

Оние кои чуваат куче ќе се согласат дека деновите се многу поубави кога до нив е четвороножниот пријател.

7 лекции што сте ги научиле во животот, но можеби веќе ги имате заборавено

Со текот на времето вие учите многу лекции и доаѓате до одредени заклучоци, било тоа да е на полесниот или потешкиот начин.

6 работи што треба да ги знаете за девојките кои сакаат или сѐ или ништо во животот

Девојките кои сакаат сѐ или ништо, честопати се омразени од нивната околина.

Наместо да се жалите дека никој не ве поддржува, поддржете се вие самите!

Ако некогаш се наоѓате во тешки моменти и чувствувате дека сите ве напуштиле, можеби сте во право, но не сте земале во предвид некој кој би требало, а тоа сте самите вие.

5 тешки животни лекции кои нè прават посилни личности

Никој не може да ги избегне тешките и болни животни искуства, но сите ние можеме да извлечеме корисна лекција од истите.

Тестирајте се и откријте дали сте на вистинскиот животен пат

Во животот доаѓа момент кога треба да направите некој избор, а не сте сигурни.

Погледнато од поинаква перспектива: Како навистина изгледа животот на татко со четири ќерки?

Многу од совршените фотографии кои ги гледате всушност и не ја отсликуваат реалноста.

Ниакорнат: Како изгледа животот во селото „на крајот од светот“?

Ниакорнат е мало село на Гренланд, каде што живеат само 59 жители.