Дали ги правите секојдневните работи во вистинското време?

Кога ги правите вистинските работи во вистинско време, го зголемувате нивното дејство и ги спречувате несаканите ефекти.

Како дрогата влијае на мозокот? – Артистка цртала автопортрети 9 часа под дејство на LSD

Многу артисти експериментираат со ефектот на дрогата врз нивната работа. Оваа артистка 9 часа поминала во цртање автопортрети додека била под дејство на LSD.

8 најчести двоумици кога е кафето во прашање

Што е со оние споредни ефекти кои кафето ги има врз нас, а за кои веројатно сите барем еднаш сме се запрашале?

Позитивни и негативни ефекти на кафето

Кофеинот има многу ефекти врз човековото тело, некои се позитивни, некои пак негативни. Во секој случај, кофеинот во секојдневието е неминовен, а ова се можните ефекти од него кои треба да се знаете.
Датум: 17 дек 2014

6 начини на кои етеричните масла можат да бидат штетни по здравјето

Тие имаат неверојатно моќни терапевтски придобивки и постојат многу истражувања кои го потврдуваат истово. Но, не значи дека ако доаѓаат од растенија автоматски се и целосно безбедни.

15 неверојатни ефекти на музиката што влијаат на вашето здравје

Многу луѓе не знаат дека музиката покрај тоа што носи радост, исто така влијае и на подобрување на здравјето, што научниците го имаат докажано преку низа истражувања.
Датум: 18 ное 2014
, Автор:

Што се случува со нашето тело кога слабееме?

Поентата на секоја диета не е да завршите слаби и болни, туку да ослабете здраво. Тоа се постигнува со балансирана исхрана.
Датум: 25 авг 2014
, Автор:

10 факти за кофеинот кои ќе ве изненадат

Го конзумираме најчесто преку кафето и чајот, ни треба за да се расониме, за да добиеме енергија или едноставно за полесно да се социјализираме. Сепак, некои факти за кофеинот не се толку познати и може да ве изненадат.
Датум: 21 ное 2013
, Автор:

Како пивото и кафето влијаат на вашиот мозок?

Кога ќе достигнете ниво од 0,7 промили алкохол во крвта (околу 2 чаши пиво) станувате покреативни...

Филм: Несакани ефекти (Side Effects)

Психолошки трилер обвиен со мистерија...

Што да јадете пред и после вежбање?

Еве што треба да јадете пред и после вежбањето за ефектите од него да бидат максимални.
Датум: 07 мај 2013
, Автор:

Што ѝ се случува на мачка кога ќе претера со пиење кафе?

Кафето си има свои предности по здравјето и функционирањето на луѓето, но доколку не се претерува со неговото консумирање, бидејќи може да има и спротивни ефекти...
12