Проблемот е што мислите дека имате време…

Повеќето луѓе мислат дека имаат време за да ги завршат работите, но секогаш го прават истото: одлагаат.

5 причини зошто е добро да носите рачен часовник

Доколку го исфрливте од употреба, овие причини ќе ве премислат.

Зошто тишината може да биде корисна?

Тишината има моќ да ги натера луѓето да мислат и да дејствуваат, а исто така помага и за одморање на умот.

Едноставна тајна за успешен брак

Паровите денес тешко се одлучуваат да стапат во брак, а браковите многу често завршуваат со разводи.

Сакате да ја подобрите меморијата? Трудете се да имате што повеќе активности!

Би додале ли уште една активност во вашиот дневен распоред?

2016 година ќе биде подолга за една секунда, размислете како ќе ја поминете

Една дополнителна, престапна секунда ќе ѝ се додаде на 2016-та година на самиот крај од новогодишната ноќ, со што оваа година ќе биде за една секунда подолга.

Истражувањата покажуваат: Жените трошат 6 месеци од животот одлучувајќи што да облечат

Жените поминуваат дури 17 минути дневно гледајќи во шкафчето со облека, а 62% од нив патат од изливот на бес кој доаѓа со тврдењето дека „немаат што да носат.“

5 знаци дека е време да одморите

Ако мислите дека повеќе обврски ќе ве исполнат, тогаш длабоко се лажете.

Престанете да го чекате: Неговата неодлучност е одлуката која треба да ја чуете

Не паѓајте на клише муабетите дека само што излегол од врска и не е подготвен за нова.

Како изгледале фотоалбумите порано и како би изгледале денес?

Што мислите, дали нашата генерација живее во поубаво време?

Дознајте како да си угодите себеси наутро, дури и кога немате воопшто време

Денот ќе ви биде поубав затоа што ќе бидете посреќни, порелаксирани, попозитивни и поприбрани.