Загатка: Четворица мажи со капи

За да не бидат убиени, еден од четворицата мажи мора да го повика џелатот и да му ја каже бојата на капата која ја носи. Ако тој погреши, сите ќе бидат убиени. Eден од нив ја извикува бојата на својата капа. Кој и како е сигурен?
Датум: 05 Nov 2012
, Автор: