17 непишани правила според кои би требало да живееме

Генерално гледано, станува збор за едноставни норми што поттикнуваат на љубезно и добро однесување.

Поучна приказна што ќе ви го стопи срцето: Ширење љубов во градот

Понекогаш не сме свесни колку убавиот збор може да направи нечиј ден подобар.

Научниците потврдуваат: Среќните врски зависат само од овие 2 работи

Силните и долготрајни врски бараат голем труд и многу вложување во нив од двајцата партнери.

Важна психолошка лекција: Изберете да бидете љубезни наместо да докажувате дека сте во право

Докторот по психологија и еден од најистакнатите писатели на современа мотивациска литература, Вејн Даер, открива зошто никогаш не треба да се расправате околу тоа дали сте во право.

Поучна приказна за самопочитта и моќта на љубезноста

Ништо не е невозможно доколку веруваме во самите себе и се почитуваме.

Вашите омилени личности во светот ги имаат овие 3 заеднички работи

Што треба да знаете за да бидете подобар пријател?

4 нешта кои се поважни од туѓото мислење за вашиот изглед

Колку и да звучи клише, она што е скриено во вашата суштина е многу поважно од она што се наоѓа на површината.

Што е тоа што ги прави луѓето вредни и достојни?

Која е личноста што ја гледате во метафорското огледало на животот?

8 карактеристики на културните луѓе според Чехов

За еден човек да биде културен не е доволно да чита, да слуша ваква или онаква музика, да оди во театар и на изложби или да доаѓа од „добра фамилија“.

Што ВИЕ можете да направите денес за да го направите светот подобро место за живеење?

Сите вие поседувате способност да влијаете за позитивни промени така што ќе поставите добар пример и ќе ги инспирирате другите.

Како да ја зајакнете вашата љубовна врска со љубезност и дарежливост?

Ова се 15 мали гестови кои загарантирано ќе ја зајакнат вашата врска.
Датум: 22 ное 2014
, Автор:

10 знаци дека сте апсолутна Вага во хороскоп

Ако славите роденден помеѓу 23 септември и 22 октомври, сигурно ќе се пронајдете барем во дел од следните 10 карактеристики.
Датум: 02 окт 2014
, Автор: