10 начини на комуницирање што се најблизу до универзален јазик

Дали е можно некогаш да имаме универзален начин за комуницирање? Замислете да можете да разговарате со кој било на Земјата и да можете да се разберете.
Датум: 28 Jul 2017

7 причини зошто треба да бидете благодарни за вториот јазик што сте го научиле

Секое познавање на втор јазик нуди безброј придобивки коишто може да имаат големо влијание врз понатамошниот живот на една личност.

13 работи кои секоја паметна жена треба да ги направи пред да наполни 30 години

Животот не е наменет за да седите и да чекате да помине, туку треба да биде едно лудо и незаборавно искуство.

Нашите отпечатоци не се единствените нешта кои нè прават уникатни

Секој човек е уникатен и посебен, па токму затоа и не е воопшто чудно што отпечатоците од прстите не се единственото нешто кое ги издвојува луѓето.

6 мобилни апликации кои ви се неопходни кога патувате

Подобрете си ја ефикасноста и олеснете си го планирањето на вашето следно патување со помош на овие 6 моќни апликации.
Датум: 23 Jun 2015

Промени на јазикот кои укажуваат на одредени заболувања

Според кинеската медицина, на јазикот е испишана состојбата на нашиот организам.

Малку е потребно за да се научи нов странски јазик

За брзо да научите да комуницирате на некој странски јазик, не е потребно многу. Клучно е да се сконцентрирате на зборовите кои најчесто се употребуваат.

5 необични особини кои ги наследуваме од родителите

Во бескрајноста од слични карактеристики кои луѓето често ги забележуваат и коментираат, постојат уште неколку интересни, кои не би ни претпоставиле дека имаат врска со генетиката.
Датум: 08 Nov 2014
, Автор:

Совршен бакнеж: 3 грешки кои ги правиме додека се бакнуваме

Иако повеќето од нас сметаат дека одамна ја имаат совладано техниката, за жал овие грешки многумина ги прават и поради тоа се далеку од пружање на совршениот бакнеж.
Датум: 30 Oct 2014
, Автор:

12 интересни факти за смеењето кои ќе ве изненадат

Овие интересни факти покажуваат колку бенефиции имате од смеењето.
Датум: 28 Jul 2014
, Автор: