Здрави јаглехидрати кои ќе ви помогнат да ја постигнете посакуваната телесна тежина

Јаглехидратите играат голема улога во правилното функционирање на организмот и задоволувањето на енергетските потреби.

Зошто ни е потребен шеќерот?

Шеќерот има голема улога во организмот, но често слушаме дека е штетен по здравјето. Дали е тоа навистина така, или пак тоа се должи на нашето претерано внесување шеќер во организмот?

4 интересни начини на кои можете да ги замените јаглехидратите со карфиол

Подобрете ја вашата исхрана така што ќе ги замените овие 4 секојдневни оброци со нови и поздрави комбинации.

5 најчести митови за губењето килограми

Дали имате проблем во борбата со килограмите? Можеби сте поверувале во некој од митовите за намалување на килограмите кои ви го отежнуваат патот до целта.
Датум: 06 Aug 2013
, Автор:

Со правилна исхрана до полесно заспивање

Сонот влијае на исхраната и исхраната влијае на сонот.

Зошто имаме потреба од благо после оброк?

Само што завршивте со голем оброк и наместо да се чувствувате полно и задоволено имате неодолива потреба за нешто повеќе, за нешто благо...

Како да останете здрави кога времето е ладно?

Додека температурите се ниски и најмалите работи влијаат врз нашето здравје. Еве како да останете здрави кога времето е ладно.
Датум: 04 Dec 2012
, Автор:

4 научно докажани начини да го намалите апетитот и да ослабете

Научно потврдени, заемно поврзани начини за слабеење и намалување на апетитот, ваше е само да ги примените!
Датум: 18 Mar 2012
, Автор: