Фотограф 4 години собирал ѓубре за да ги направи овие моќни фотографии

Во 2011 година, фотографот Антоан Репесе прекинал да го фрла своето ѓубре бидејќи сакал да докаже нешто.
Датум: 21 Jun 2017

Поучна приказна: Луѓето се како камиони за собирање ѓубре

Поуката се извлекува преку „правилото на камионот за собирање ѓубре“...

Грдата страна на Малдивите

Малдивите се познати по своите рајски плажи и беспрекорно чиста вода. Но, сепак и овие прекрасни острови имаат своја грда страна. Слично како и во нашите туристички центри, така и овде има делови со многу ѓубре.

Работи од домот кои треба навреме да ги фрлите

Во ова видео ќе ви бидат претставени работите за кои не сте знаеле дека имаат рок на траење.

Уникатен споменик од демолиран забавен парк

Креирана од артистот Џејмс Дајв, оваа коцка претставува колекционирано ѓубре од демолиран стар забавен парк, во која се гледаат сите разнобојни знаци, светла, разни играчки и плишани животни...

Куќни обврски кои ќе ви помогнат да ослабете

Бројот на калории кои се трошат додека чистите со правосмукалка, миете садови или бришете прозори, ќе ве натераат секоја недела да правите генералка по дома.

Поучна приказна: Магарето и бунарот

Еден ден магарето паднало во бунар. Тоа жално плачело со часови додека селанецот се обидувал да смисли што да направи...
Датум: 10 Jan 2013
, Автор:

Уметнички сцени во ролни од тоалетна хартија

Француската уметничка Анастасија Елија која најчесто црта и создава илустрации, започнала еден необичен проект, во кој трансформира ролни од потрошена тоалетна хартија во исклучително креативни уметнички дела.

Депонија (Waste Land)

Документарен филм за неправедноста во животот кој некогаш може да те фрли и на ѓубриште, за достоинството со тоа што си и тоа што го работиш (доколку е чесно), но и за човековата потреба да направиш нешто повеќе за себе...