Како да почнете да штедите дури и ако сте голем потрошувач?

Сите сме свесни зошто е важно штедењето пари. Прво, тоа е основниот и најважниот чекор кон финансиска независност.

Мали трикови со кои навистина можете да заштедите пари

Како да заштедите кога од сите страни ве мамат ситници кои баш во тој момент мора да ги имате?

12 начини преку кои мислите дека штедите, но всушност ве чинат поскапо

Колку пати досега ви се случило да купите нешто затоа што е евтино, а тој предмет, парче облека или храна, воопшто не ви се потребни?

Имате 4 минути да се истуширате пред оваа завеса да ве избрка со цел да заштедите вода

Артистката и едукатор, Елизабет Бјучар, измислила нов и интересен начин на кој можете да штедите вода.

Луѓе кои не дозволиле нивната лоша финансиска состојба да застане на патот до нивните соништа

Доколку навистина сакате нешто, вие без проблем ќе успеете да го остварите тоа!

Како да заштедите пари на струја?

Сметките „јадат“ добар дел од нашиот месечен буџет и затоа треба да се најдат начини како да се заштеди.

Како да го научите детето да се однесува одговорно со парите?

Управувањето со парите е многу важна животна вештина која не се учи на училиште, туку дома.

Како да заштедите време и пари кога ја организирате својата свадба?

Taa чини многу пари и бара доста време и нерви за да го организирате, освен ако обрнете внимание на овие неколку работи и совети од оние кои поминале низ ова.

Сакате да бидете милионери? Погледнете како да го постигнете тоа!

Според Џон Возик, тајната за станувањето милионер се крие во математиката и навиките.

Пресметајте го вашиот биоритамски број и дознајте како да дојдете до пари

Биоритамскиот број може да ви покаже какви прилики ќе имате за напредок и прогрес во животот односно на финансиски план.
Датум: 04 ное 2014
, Автор:

15 работи што секоја девојка треба да ги направи пред да стапи во брак

Ова е забавна листа на нешта што секоја девојка треба да ги направи пред да го изговори судбоносното „да“.
Датум: 01 сеп 2014
, Автор:

10 знаци дека можеби станувате возрасни

Стари сте онолку колку што се чувствувате, без разлика на вашите години. Сепак, овие неколку показатели можеби ќе ви докажат дека веќе сте влегле во светот на возрасните.
Датум: 26 ное 2013
, Автор:
12