Ставете го палецот во уста и ќе се случи чудо: 10 факти за човечкото тело кои ги шокираат дури и докторите

Човечкото тело е неверојатно. Тоа е способно да трча маратони и да создава нив живот – работи кои навистина влеваат стравопочит кога ќе застанете и размислите за нив.

25 најшокантни откритија од изминатата година

Многу од удобностите кои ги имаме денес се резултат на напредокот на технологијата и зголемениот број на откритија. Погледнете некои од најчудните откритија од минатата година.
Датум: 28 Apr 2017

Како хороскопските знаци го шокираат својот љубовен партнер?

Без разлика дали се сметате себеси за контроверзна личност или не, веројатно имате некои карактеристики и навики со кои знаете да ги шокирате луѓето околу себе.

Знаевте ли дека брадите и тоалетите имаат нешто заедничко?

Долги, кратки, запуштени или средени - брадите го направија својот славен камбек. Но доколку сте во врска со момче кое има брада, вашето здравје може да е изложено на ризик.
Датум: 06 May 2015

Шокантната традиција на подврзување на стапалата во Кина

Замислете да влезете во чевли долги 7,6 см. За 88-годишната Занг Јун Јинг, тоа не претставува проблем, бидејќи таа е една од последните заостатоци на омразената кинеска традиција на подврзување на стапалата.
Датум: 26 Jul 2014
, Автор:

Шокантни факти за водата

Чистата вода за пиење, всушност, е многу голем проблем...

Шокантна свадба: 8-годишно момче и 61-годишна жена се венчаа

8-годишен ученик стапи во брак со 61-годишна жена во Цване, Јужна Африка, бидејќи неговиот дедо на својата смртна постела, му кажал да го стори тоа.

Контроверзни и шокантни билборди

Огромните реклами кои ги среќаваме насекаде околу нас имаат за цел да нè поттикнат да размислуваме на различни теми. Колку се покреативни, толку повеќе го привлекуваат нашето внимание. Некои од нив се навистина шокантни.
Датум: 27 Oct 2012

Шокантни реклами со силна порака

Секој од овие рекламни постери носат силна предупредувачка порака во нив. Можеби дел од нив ќе ви изгледаат и малку брутално, но сепак токму тоа ја дава силата на пораката која се обидува да ја поправи, понекогаш, суровата реалност.
Датум: 09 Nov 2010
, Автор: