Црвена земја на чудата

Фотографот Шон Линч го претвора хималајскиот масив Анапурна во Непал, во вистинска црвена, магична земја на чудата. Неговите фотографии се повеќе бајковити, отколку реални.
Датум: 08 Jan 2014

Капки кои лебдат во воздух

Во американскиот оддел за енергија, научниците експериментирале со звучни бранови и фармацевтски раствори и создале растворливи капки кои лебдат во воздухот, помеѓу два звучника свртени еден кон друг.