Професионалните шминкери откриваат: Зошто би требало да ја нанесувате шминката со прсти?

Дали овие причини се доволни за да ги фрлите четките за шминкање и да започнете да ги користите вашите прсти?

Ги практикувате ли и вие овие лоши навики во вашата бања?

Бањата е можеби најинтимниот дел од сечиј дом. Многу е важно таа секогаш да е убаво исчистена и дезинфицирана, затоа што во неа се развиваат голем број бактерии.

Внимавајте: Можеби ве разубавува, но шминката може да биде и извор на сериозни проблеми

Шминката сама по себе не мора да биде лоша, ако правилно ја користите. Меѓутоа ако направите некоја од овие грешки, може да завршите со ниту малку пријатни проблеми на лицето.

5 ефикасни начини на кои можете да ја користите водата во вашиот процес на шминкање

Водата ни нуди многу здравствени придобивки, но и покрај тоа што сигурно ја знаете нејзината моќ на хидратација, сте знаеле ли дека таа исто така ефикасно функционира при нанесувањето на шминката?

Чисти четки за беспрекорна шминка: Како правилно да ги исчистите?

Четките за шминкање се многу важни кога станува збор за самото шминкање. Но, нивното одржување и чистење е уште поважно. Еве начин како тие да блеснат.
Датум: 02 Apr 2015

За што сè можете да го искористите шампонот за коса?

Ако ви има останато малку шампон или пак имате некој што не го користите, не фрлајте го туку искористете го на вистински начин.

Интересни примени на пената за бричење

Освен за козметички цели, пената за бричење можете да ја искористите и за чистење на некои предмети, а со неа можете дури и да решите некој домаќински проблем.

Необични, но корисни употреби на регенераторот за коса

Од отстранување на лажните тетоважи до заштита од кородирање, регенераторот имал навистина повеќекратна намена.

Шминка која зборува сама за себе

Интересен спој од креативност, игра со шминка, но и талент за фотографија.

Професионални совети за шминкање

Со помош на овие совети ќе ги надоградите вашите вештини и секогаш ќе изгледате совршено.

Интервју со уметникот Славчо Максимовски

Талентиран, интелигентен и неверојатно освестен млад човек, Славчо Максимовски (23) е пример за посветеност и љубов кон уметноста. Моментално ја привршува својата дипломска работа на Факултетот за уметности...
Датум: 11 Apr 2012
, Автор: