Врската помеѓу часовите во денот и вашето здравје: Крвниот притисок е највисок во 8 часот наутро

Научете како функционира вашиот внатрешен часовник за да знаете што би требало да правите во одреден период од денот, а што да одбегнувате...

13 онлајн курсеви кои не чинат многу, а ќе ви помогнат да научите нешто ново оваа година

Бидејќи 2017 година сѐ уште е на почетокот, не е доцна да си поставите одредени цели.

Неколку начини да го избегнете јадењето во доцните часови

Повеќето луѓе имаат навика да јадат доцна навечер, кога седат пред телевизија или пред компјутер.

Какви професори сакаат студентите и учениците?

На студентите и учениците им е преку глава од професори со кои ќе си играат мачка и глушец. Тие сакаат...

Како да го сопрете времето околу вас?

Се чувствувате ли како да ви се потребни повеќе од 24 часа во еден ден?

Бремените жени треба да работат само 25 часа неделно и не треба да се нервираат

Бремените жени кои работат повеќе од 25 часови неделно имаат тенденција да родат помали бебиња, вели новото истражување...

Креативни и необични ѕидни часовници

Несекојдневна колекција на уникатни ѕидни часовници...

Зошто не е продуктивно да работите над 40 часа неделно?

Според најновите студии, со постојаното надминување на вашето работно време вие станувате непродуктивни (и многу, многу уморни).

Стриптиз наместо фитнес и пилатес!?

Стриптизот полека, но сигурно преминува во спорт. Инструкторите прогнозираат дека со оглед на брзината со која се распространува, за кусо време ќе предизвика бум во светот, сличен на пилатесот.
Датум: 27 Mar 2012
, Автор:

Живејте здраво, разбудете се порано!

Упорно се обидувате да станете од кревет порано, но ни родителите, ни ѕвонењето на мобилниот, ниту кој било аларм на светот не можат да ве разбудат. Еве каде грешите...
Датум: 15 Sep 2010
, Автор: