Инспиративни мисли од најсмешниот човек на планетата – Џим Кери!

„Многу сум озбилен кога велам ‘не’ на алкохолот и на дрогата. Животот е преубав за нив.“

10 инспиративни цитати од најголемите светски лидери

Светот има видено неколку влијателни лидери низ историјата – од различни култури, позадини, религии и верувања. Но и покрај нивните разлики, тие имаат едно заедничко нешто – желбата да го направат светот подобро место.

20 цитати за проширување на свесноста што ќе ве инспирираат да ја направите секоја секунда важна

Проширувањето на свесноста значи да се биде во сегашниот момент без судење. Таа ви дозволува да ги препознаете вашите мисли, чувства и постапки без да „заглавите“ во секојдневните автоматски реакции.
off

15 инспиративни цитати од Мерил Стрип

„Формулата за среќа и успех е да бидете вие, на најживописниот можен начин.“

Инспиративни цитати што ќе ви помогнат да го прифатите вашето минато

Оставете сѐ зад себе и продолжете понатаму. Следниве инспиративни цитати ќе ви помогнат да го направите тоа...

Цитати за пивото од познати личности што ќе ве убедат дека тоа е најдобриот пијалак на светот

Пивото е омилениот пијалак на многу луѓе ширум светот кои љубовта кон него ја покажуваат на најразлични начини.

14 инспиративни цитати кои ќе ве натераат да ги следите вашите соништата

Цитати кои ќе ве инспирираат да ги следите вашите соништа.

Инспиративни цитати за моментите кога ќе се почувствувате тажно и депресивно

Сите ние понекогаш имаме тежен и депресивен период, но додека трае обидете се да се охрабрите, да го подигнете вашиот дух и да вратите малку енергија.

Иронични цитати за сите луѓе кои ги мразат инспиративните цитати

Понекогаш се претерува со лажниот оптимизам, па сосема разбирливо е тоа што постојат толку многу скептици кои ги мразат инспиративните цитати.

Урнебесни цитати од комичарот Азиз Ансари кои веднаш ќе ви го подобрат расположението

Доколку денес се чувствувате како сите бродови да ви потонале, прочитајте ги следниве негови урнебесни цитати кои несомнено ќе ви го подобрат расположението...

Урнебесни и саркастични цитати кои ќе ви докажат дека жените владеат со светот

Мудрите и способни жени како Џејн Остин и Дороти Паркер ги поставиле темелите на женската независност, а денес Елен Деџенерис постојано докажува дека и жените знаат да се шегуваат.

Најголемите мудрости на Артур Шопенхауер кои вреди да ги прочитате

Шопенхауер станал популарен дури на крајот од неговиот живот, за по смртта да стекне уште поголема слава. Прочитајте ги неговите најинтересни и најмудри цитати...