Изберете цвет и откријте ја суштината на вашиот живот

Цвеќето има одредено значење, одреден вид енергија која одговара на личната енергија на човекот.

Старословенски хороскоп: Кој е вашиот цвет?

Во старословенскиот хороскоп секој месец е поделен на три дела по приближно десет дена и секој од нив има свој цвет како знак.

Поезија: Војник

Се сеќаваш ли, на песната од мојата музичка кутија? Секоја ноќ, ја отворав... и срцево почнуваше да крвари. А се сеќаваш ли како игравме? Ти ми ставаше цвет во косата...
Датум: 18 јун 2013
, Автор:

Направете фризура со цвет од плетенки

Оваа интересна фризура изгледа многу симпатично, а можете да ја направите за само 5 минути.
Датум: 28 мар 2013
, Автор:

Направете сами: Прекрасен огромен цвет од хартија

Како декорација, како бидермаер или како дел од вашиот изглед, со ваков цвет, со сигурност ќе оставите силен впечаток на вашиот ден.
Датум: 24 мар 2013
, Автор:

Мрзливец ѝ подарува цвет на девојка

Мрзливецот Мети е бебе, кое очигледно уште од „мали нозе“ знае како да остави впечаток кај девојка.
Датум: 21 фев 2013
, Автор:

Мајмунска орхидеја

Орхидеја чиј цвет многу потсетува на лице на мајмун...

Небесен град на иднината во форма на лотосов цвет

Оаза над супер развиен и загаден град каде што секој ќе може да побегне од секојдневната бучава, стресот и нечистотијата...

Чакри – главните енергетски центри на телото

За сите кои сакаат да знаат што се тоа чакри, која е нивната функција, улога и местоположба во човечкото тело...
Датум: 07 апр 2012
, Автор:

Интересни факти за лалињата

Лалето потекнува од регионите околу Црното Море и Кримскиот полуостров и претставува национален симбол на Турција...

Посакај

Посакај да сум пролет, и ќе расцутам во твојата градина. Посакај да сум росен цвет, и секое утро ќе ме гледаш под прозорец.
Датум: 08 ное 2011
, Автор:
12