Хумористични причини зошто на богатите луѓе не им е секогаш лесно

Ако мислевте дека животот на богатите луѓе е лесен, размислете повторно.

Урнебесни изјави од татковци кои ќе ве насмеат до солзи

Нема ништо лошо одвреме-навреме да се разведрат слатките маки со малку хумор.

Слатка одмазда: Ја оставил жена му за помлада девојка, но овој потег му го засмрдил животот

Секогаш може да се извлече по нешто добро од лошото. Макар тоа било само слатка одмазда.
Датум: 23 Aug 2015

Забавни илустрации со паметна игра на зборови

Набан Абдулатиф е професионален графички дизајнер и илустратор од Оман, кој е познат по неговите забавни илустрации во кои вклучува паметна игра на зборови.
Датум: 07 Jun 2014
, Автор:

Креации од камења кои ги рушат законите на физиката и си поигруваат со нашата перцепција

Артистот Хиротоши Ито ни ги претставува камењата како необични хумористични креации во кои ќе треба да погледнете два пати за да ги сфатите сосема.
Датум: 21 May 2014
, Автор:

Искривен опаш

Дев е горд сопственик на куче, но има еден мал проблем – неговото совршено милениче има крива опашка, а тоа ужасно му пречи.

Гулаб кој го уништува светот поради едно колаче

Што треба да направи таен агент, кога љубопитен гулаб ќе се заглави во внатрешноста на мултимилионска нуклеарна актовка, која му е дадена од владата на САД?

Хумористични дизајни на чевли

Израелскиот дизајнер на чевли има уникатен, весел и шеговит пристап во неговата работа, третирајќи ги обувките како скулптури.