Вирус кој е поопасен и од ХИВ: Нема симптоми, а можеби веќе го имате и без да сте свесни

Станува збор за група вируси кои влијаат на кожата и мембраните кои го обвиваат телото, како на пример, грлото на матката, анусот, устата и грлото.

Смртоносните вируси претставени како стаклени скулптури

Сите ги знаеме по име, но овој пат благодарение на артистот Лук Џерем можеме и визуелно да погледнеме како изгледаат најсмртоносните вируси во светот.