Мудри мисли од индискиот филозоф Џиду Кришнамурти кои ќе ве натераат на размислување

Мудри мисли за духовноста, медитацијата и човечките односи.

Човекот учи додека е жив: 10 најубави цитати за мудроста и знаењето

Уште откога постои човекот, мудроста и знаењето се особини кои биле најценети, најбарани и највисоко вреднувани.

Успехот не е во тоа никогаш да не паднеш, туку секогаш да знаеш како да станеш: 10 моќни цитати на Конфучие

Конфучие бил кинески филозоф и реформатор кој и ден-денес е од непроценлива важност низ цела Азија.
Датум: 18 Aug 2015

17 важни лекции за животот од Сократ

Неговите зборови во тоа време претставувале важни животни лекции за оние кои го слушале, но некои од нив и денес можат да се употребат како патоказ во нашиот живот.

Најпознатите цитати на нобеловецот Албер Ками

Албер Ками е роден на 7 ноември 1913-та година, а починал на 4 јануари 1960. Тој е француски автор, филозоф и добитник на Нобеловата награда за литература во 1957.
Датум: 13 Dec 2013

Не поседуваме ништо, освен времето

Најголемиот дел од нашиот живот поминува додека правиме погрешни работи, добар дел поминува додека не правиме ништо, а целиот живот поминува кога правиме нешто што не е за нас.

Генијалните сфаќања за животот на Бертранд Расел

Како еден голем филозоф гледа на битните животни прашања...

Како да го освоите Стрелецот по кој копнеете?

Мажите родени во хороскопскиот знак Стрелец се весели, палави, забавни и паметни личности.
Датум: 07 Dec 2010
, Автор: