Историјата на најпознатите автомобилски логоа

Голем дел од автомобилските логоа, кои биле создадени за време на подемот на автомобилската индустрија, претставуваат конкретни теми или идеи зад кои се кријат интересни приказни.
Датум: 27 Nov 2012

Трансформацијата на Ферари низ годините

Ферари е компанија за производство на спортски автомобили, основана од Енцо Ферари во 1929 година. Сè до 1947 година, овие автомобили биле наменети само за трки. Денес Ферари е симбол за луксуз и богатство.
Датум: 25 Jul 2012

Ферари дизајнирано специјално за Ерик Клептон

Ерик Клептон ќе го вози своето четврто Ферари, кое е произведено во само еден примерок, дизјаниран специјално за него.

Возбудливиот свет на Ферари во Абу Даби

Возбудлив забавен парк во кој што посетителите можат да ја реализираат страста кон Ферари и автомобилизмот преку бројните атракции сместени под препознатливиот покрив со логото на славниот бренд.
Датум: 14 Mar 2012
, Автор:

Уште еден фантастичен концепт за Ферари

Овој маркантен спортски убавец го освои второто место за дизајн на натпреварот организиран од „Ферари“.

Фантастичен концепт изработен за Ферари

Моделот е наречен Ферари 612 GTO и е најдобриот дизајн направен од човек, кој никогаш нема работено во дизајнерскиот тим на Ферари.

Дневна соба од автомобилски делови

Најновата колекција на дизајнерите од студиото за дизајн LA во Полска се базира на браници, отвори за гориво, светла и кожа од Бентли и Ферари од 60-тите години кои се искористени за да се создаде неверојатно уникатен мебел.
Датум: 03 Feb 2011
, Автор:

Во гаражата на Ралф Лорен

Модниот магнат ја има една од најимпресивните колекции на автомобили во светот, којашто вклучува 100-годишна автомобилска историја со неверојатно ретки и секако скапи автомобили.
Датум: 27 Dec 2010
, Автор: