ТВ серија: Низа несреќни настани (A Series of Unfortunate Events)

По загубата на своите родители во мистериозен оган, трите деца Боделер ќе почнат да откриваат темни тајни за своите семејство и да се борат за својот живот

Филм: Асасинс крид (Assassin’s Creed)

Затвореник осуден на смртна казна, истражувајќи ги сеќавањата на својот предок открива дека е наследник на тајно друштво убијци

Филм: Доктор Стрејнџ (Doctor Strange)

Поранешен неврохирург тргнува на пат за зацелување каде што ќе биде повлечен во светот на мистичноста

ТВ серија: Ван Хелсинг (Van Helsing)

Безвремената приказна за вампири добива сосема нов и освежен тек на настани

Филм: Домот за необични деца на госпоѓица Перегрин (Miss Peregrine’s Home for Peculiar Children)

Кога Џејкоб открива знаци што водат до мистерија која се растега низ времето, тој го наоѓа домот за необични деца на госпоѓица Перегрин

ТВ серија: Магионичарите (The Magicians)

Откако ќе бидат регрутирани од тајна академија, група студенти ќе откријат дека магијата за која читале како деца е многу реална и многу поопасна одошто мислеле

Филм: Дедпул (Deadpool)

Поранешен специјалист и платеник поминува низ експеримент кој му дава моќи за исцелување и го создава неговото алтер его – Дедпул

ТВ серија: Луцифер (Lucifer)

Ѓаволот решил да се пензионира и да живее меѓу смртниците на Земјата

ТВ серија: Ловци на сенки: Смртните Инструменти (Shadowhunters: The Mortal Instruments)

ТВ адаптација на „Хрониките на ловците на сенки“, серија книги напишани од Касандра Клер

Филм: Војна на ѕвездите: Силата се буди (Star Wars: The Force Awakens)

Борбата помеѓу светлата и темната страна продолжува: Реј – новиот Лук Скајвокер против Кајло Рен – новиот Дарт Вејдер.

Филм: Последниот ловец на вештерки (The Last Witch Hunter)

Последниот ловец на вештерки е сè што стои помеѓу човештвото и моќите на најзастрашувачките вештерки во историјата